Як куріння вбиває під час застуди?

Як куріння вбиває під час застуди?

У наш час куріння виходить із моди – про це говорять по всіх телеканалах, радіо та інших джерелах ЗМІ. Цікаво було б порівняти кількість людей, що палять сьогодні, приміром, зі статистичними даними останніх років. Що відбувається з легенями курця можно дізнатися тут https://ukrhistory.com.ua/vidminni-risi-legkix-kurciv-i-nekuryashhix-lyudej/.

Куріння та навколишній світ

Всім відомо, що нікотин руйнує легені та частково послаблює організм. Маса проблем чекає на курців і у зовнішньому вигляді – це карієс, жовтизна зубів і пальців і так далі. Вплив тютюнового диму на оточуючих легко помітити неозброєним поглядом особливо в курилках закритого типу – потемнілі стелі, попелясті плями, що не виводяться.

Курці не стримують себе в громадських місцях, де некуряча частина населення страждає подвійно пасивного куріння. Здоров’я оточуючих, рідних та близьких людей також залишається на совісті курця.

Як куріння вбиває під час застуди?

Симптоми застуди та нікотин

Перші симптоми застуди, які змушують звернутися до терапевта – це температура та біль у горлі. Як у дитинстві, отримуєш градусник і говори ААА. За словами лікаря, стає зрозуміло – це ГРЗ, а червоне горло свідчить про запалення.

Однією з важливих причин, чому варто відмовитися від куріння на період захворювання, є опіки горла під час затягування гарячого диму в легені. В цьому випадку організм додатково виділяє слизову оболонку, що покриває опіки і збирається в горлі – тим самим погіршується кашель, а одужання відкладається ще далі. А нестача вітаміну С, запас якого руйнується за допомогою нікотину, досить складно відновити за короткий термін, продовжуючи при цьому курити. Цигарки згубно впливають і на здорову людину, послаблюють імунітет і роблять уразливим для будь-яких вірусних захворювань.

Тютюн погубить

Багато курців знають жодну історію, типу мій дід все життя курив і йому вже 88 років – живий, здоровий і не кашляє. За те суспільство замовчує, що до 3 млн осіб на рік гине від туберкульозу, викликаного саме нікотином. Така вже підступна хвороба туберкульозу – коли вона практично не проявляється, вилікуватися легко, але коли вже почне душити кашель – пиши – пропало.

Тютюн містить досить небезпечний хімічний елемент – кадмій (важкий метал), який при взаємодії з вітаміном С може піддати організм раковим захворюванням. Такі ускладнення як рак легень цілком можуть починатися зі звичайного ГРЗ.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *