Поліцейський автомобіль Ford LTD 1977 LAPD

Перед вами поліцейський автомобіль Ford LTD другого покоління, 1977 випуску. Свою кар’єру він почав у поліцейському управлінні штату Огайо, пропрацювавши там до 1980 року, потім був списаний і проданий з молотка на місцевому аукціоні, до 2000 року працював весільним автомобілем в одному з місцевих “захолустей”, доки у 2007 не був викуплений компанією “Cop” Cars By Rick” спеціалізується на реставрації поліцейських автомобілів, LTD був підданий повній реставрації, і на виході отримав забарвлення поліцейського департаменту Лос-Анджелеса 70-х років.

Поліцейський автомобіль Ford LTD 1977 LAPD

Абревіатуру LTD спочатку використовували для позначення топових версій Ford Galaxie 500, вона включала розкішний пакет опцій, таких як: електричні склопідйомники всіх 4 дверей, сидіння водія з електроприводом, гідропідсилювач керма, кондиціонер і велюровий салон з дерев’яними вставками. За перші півроку випуску модель знайшла небачений успіх і в 1966 році компанія Ford вирішила випустити на ринок LTD як самостійну модель. Не для кого не секрет, що LTD стала улюбленою моделлю серед поліцейських департаментів завдяки просторому салону, великому багажнику та широкій лінійці 8-циліндрових V-подібних двигунів – що робило його чудовим перехоплювачем для переслідування порушників на заміському шосе.

За весь час виробництва Ford LTD був випущений у чотирьох поколіннях із 1965 по 1986 рік. Кожне з поколінь вірно служило поліцейських департаментах. Ніхто до ладу не знає, що означає “LTD”, і навіть сама компанія Ford за весь час не дала чіткої відповіді. Деякі вважають, що це означає “Limited”, інші – “Luxury Trim Decor”, а треті – “Lincoln Type Design”. У 1983 р. абревіатура LTD перекочувала на модель Crown Vic.

Поліцейський автомобіль Ford LTD 1977 LAPD

Найменшим двигуном, який можна було встановити на Ford LTD другого покоління, був 145 сильний 4,9-літровий Windsor V8 з крутним моментом в 370Н*м, який сам Ford химерно називав економічним двигуном. А всього в широкій гамі моторів було сім різних двигунів, включаючи 351 Cleveland, 390 Thunderbird Special та 7.5 літровий Ford 460 V8. В базі йшла 3-ступінчаста автоматична коробка “Cruise-O-Matic”.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *