Нарощування коренів живці монстери

Після живцювання монстери (розподілу стебла на частини) необхідно наростити новим рослинам коріння.

Якщо доросла рослина росте вздовж опори з моху, то нові рослини виходять вже з готової кореневої. Якщо ж опора була непридатною для пророщування коріння, то вони будуть коротенькими і трохи підсохлими. У самої верхівки їх взагалі може бути.

Нарощування коренів живці монстери

У цьому випадку я завжди ставлю живці у воду. Багато хто ставить на пророщування в мох або мінеральний ґрунт (сераміс, лечуза), я люблю пророщувати у воді.

Якщо повітряний корінь був довгим (від 6-7 см), то чекаю 3-4 дні. За цей час він як би “розмокає”, стає м’яким, не гнилим, а саме живим. І після цього переношу рослину в ґрунт. Якщо корінці були зовсім маленькі, то залишаю у воді до того моменту, поки вони не наростуть. Після цього також переношу в ґрунт.

Адаптація від води до ґрунту проходить цілком нормально. Важливо зробити склад ґрунту досить пухким. Візьміть за основу ґрунт для листяних рослин і додайте перліт, сераміс, мох сфагнум.

Нарощування коренів живці монстери

Помістіть рослину в невеликий горщик зазвичай до 0.5 л. Будьте обережні з поливом. Поки коріння не освоїло весь ґрунт, він просихатиме довше. Дуже зручно використовувати прозорий пластиковий горщик чи склянку.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *